Beleidsveld
Opdrachtgever
Jaar onderzoek
Status onderzoek
Onderzoek detail terug naar overzicht

Veilige Buurten – Stadbroek Oost

Afgerond Download
Aanleiding tot het onderzoek:

Stadbroek Oost is gelegen aan de noordzijde van Sittard. De wijk sluit in het zuiden aan bij het stadscentrum van Sittard. In het noorden wordt de wijk afgebakend door het Euregionaal Sport- en Congrescentrum, tegenwoordig beter bekend als Fitland en de grens met Duitsland. Stadbroek ligt verder ingeklemd tussen de wijken Baandert, Vrangendael en Broeksittard. De Tudderenderweg en de Hemelsley verdelen de wijk in vier kwadranten.
In de wijk Stadbroek Oost is begonnen met de Veilige Buurten aanpak. In deze opzet werken burgers en professionele partijen in Veilige Buurten Teams samen om de veiligheid en de leefbaarheid in een geografisch afgebakend gebied te bevorderen. Belangrijk onderdeel hierin is het bevorderen van burgerparticipatie. Het is de bedoeling dat de partners en bewoners samen aan de slag gaan om problemen op te lossen en actie te ondernemen. Wanneer burgers zelf in hun buurt participeren (ook de moeilijker te bereiken doelgroepen) en er positieve acties worden opgezet door de partners van een VBT, zal dit leiden tot een blijvend veiligere buurt
 

Doel van het onderzoek:

De gemeente Sittard-Geleen heeft voor de Veilige Buurten aanpak duidelijke doelen en resultaten geformuleerd. De gemeente Sittard-Geleen wil gedurende en na afloop van het project Veilige Buurten meten in hoeverre de doelen en resultaten zijn bereikt. Één van de manieren om dit te meten is het uitvoeren van een bevolkingsonderzoek in de wijk Stadbroek. 

Looptijd 2013-07-25 t/m 2013-10-31
Datum afgerond 31-10-2013
Opdrachtgever
Contactpersoon Peter van de Bogaert - 046 4706454 -
Uitvoerder onderzoek Gemeente Maastricht, Onderzoek & Statistiek
Soort onderzoek Evaluatie
Beleidsonderwerp(en)
Doelgroep Burgers